
Het was een lange aanloop maar vandaag is het zover, vanaf woensdag 4 augustus 2021 liggen er exemplaren van Pindah* Culinair in duizenden verkooppunten in ons land. Bij Bruna, AKO, Readshop, Primera, de supermarkten, de vakboekhandel: letterlijk overal.
Een greep uit de inhoud
- Meer dan 40 recepten met prachtige fotografie van Harold Pereira;
- Een lijst met toonaangevende toko’s in Nederland;
- De geschiedenis van de Nederlands-Indische keuken
- Het Nederlands-Indische restaurant. Hoe begon het, hoe ontwikkelde het zich?
- De eerste generatie in de keuken: de keuken van de oma’s en tantes
- De Indische keuken in de krijgsmacht: ‘de ‘blauwe hap’.
- Wat je altijd in huis moet hebben: ingrediënten en kookgerei.
- De tokogids: 100 door onze lezers voorgedragen toko’s.
- Een culinaire woordenlijst met enkele honderden namen en ingrediënten.
Of blader hier door de inhoudsopgave:
Hieronder een greep uit de recepten
Babi Taotjo Ritjah Ritjah Babi ketjap Loempia’s Risolles Loempiavellen Ketjap pedis Pindasaus Gado Gado Saus Sambal Goreng Tempeh Sambal Goreng Boontjes Peteh Sambal Rawit Trassi Seroendeng Bladoh Ajam Besengek Nasi Koening Sambal Goring Telor Ajam Smoor SajoerLodeh Saté Kambing Sate Tahoe Sajoer Lodeh