AanbiedingNieuws
Het iconische feministe magazine OPZIJ bestaat binnenkort 50 jaar. En daarom een themanummer met heel veel aandacht voor de vrouwen – generaties – in de Nederlands-Indische gemeenschap

De uitgever van Pindah* (MIMM) is ook betrokken bij het magazine OPZIJ en dan komt van het een al snel het ander 😉
Waarom niet eens een themanummer van OPZIJ gewijd aan die Nederlands-Indische vrouwen, de moeders, echtgenoten, zussen, oma’s die – ogenschijnlijk op de achtergrond – zo’n enorme invloed uitoefenen op het gezinsleven?
En nu is het bijna zover en brengen we het graag onder uw aandacht.
Het nummer van OPZIJ verschijnt 15 oktober a.s. maar u kunt het nu alvast bestellen via onze website want OPZIJ is niet overal te koop, straks.
Als lezer van Pindah* betaalt u – als u uiterlijk 5 oktober bestelt – GEEN verzendkosten als u deze kortingscode gebruikt: PINDAHOPZIJ
En natuurlijk ook nog even aandacht voor Pindah* Culinair
Een greep uit de inhoud
- Meer dan 40 recepten met prachtige fotografie van Harold Pereira;
- Een lijst met toonaangevende toko’s in Nederland;
- De geschiedenis van de Nederlands-Indische keuken
- Het Nederlands-Indische restaurant. Hoe begon het, hoe ontwikkelde het zich?
- De eerste generatie in de keuken: de keuken van de oma’s en tantes
- De Indische keuken in de krijgsmacht: ‘de ‘blauwe hap’.
- Wat je altijd in huis moet hebben: ingrediënten en kookgerei.
- De tokogids: 100 door onze lezers voorgedragen toko’s.
- Een culinaire woordenlijst met enkele honderden namen en ingrediënten.
Of blader hier door de inhoudsopgave:
Hieronder een greep uit de recepten
Babi Taotjo Ritjah Ritjah Babi ketjap Loempia’s Risolles Loempiavellen Ketjap pedis Pindasaus Gado Gado Saus Sambal Goreng Tempeh Sambal Goreng Boontjes Peteh Sambal Rawit Trassi Seroendeng Bladoh Ajam Besengek Nasi Koening Sambal Goring Telor Ajam Smoor SajoerLodeh Saté Kambing Sate Tahoe Sajoer Lodeh