Pindah* kopen
CulinairNieuws

Frans Leidelmeijer in Pindah* Culinair: ‘Ik houd van tahoe en tempeh’

Frans Leidelmeijer, in 1942 geboren in Bandoeng en een bekend kunstkenner, houdt van Indisch eten. Maar dat ging niet automatisch. En hij eet liever geen vlees.

‘Mijn herinneringen aan eten in Indië zijn wisselend. Ik weet wel dat ik tot mijn negende nooit vlees heb gegeten. Ik gruwde ervan. Mijn moeder, oma en tante, we woonden met z’n allen in een huis in Bandoeng, dreef ik tot wanhoop want ik moest toch de nodige eiwitten binnen krijgen. Speciaal voor mij werden de lekkerste gerechten gemaakt met tahoe en tempeh. Gerechten zoals: tahoe ketoprak, sambal goreng tahoe en tempeh, droog gebakken tempeh en tahoe telor. Dat laatste was mijn favoriet.
In Bandoeng woonde tegenover ons een meisje. Ze heette Fietje Vogel. We waren beiden zes jaar, denk ik. We waren bevriend.’

Lees verder in de nieuwe Pindah* Culinair

Koop Pindah* nu in de winkel of via onze webshop.

Inmiddels liggen de exemplaren van Pindah* Culinair in duizenden verkooppunten in ons land. Bij Bruna, AKO, Readshop, Primera, de supermarkten, de vakboekhandel: letterlijk overal.

Een greep uit de inhoud 

  • Meer dan 40 recepten met prachtige fotografie van Harold Pereira;
  • Een lijst met toonaangevende toko’s in Nederland;
  • De geschiedenis van de Nederlands-Indische keuken
  • Het Nederlands-Indische restaurant. Hoe begon het, hoe ontwikkelde het zich?
  • De eerste generatie in de keuken: de keuken van de oma’s en tantes
  • De Indische keuken in de krijgsmacht: ‘de ‘blauwe hap’.
  • Wat je altijd in huis moet hebben: ingrediënten en kookgerei.
  • De tokogids: 100 door onze lezers voorgedragen toko’s.
  • Een culinaire woordenlijst met enkele honderden namen en ingrediënten.

Of blader hier door de inhoudsopgave:

Hieronder een greep uit de recepten

Ook interessant

Back to top button
%d bloggers liken dit: